maanantai 16. kesäkuuta 2014
Hampurilaisia
Itse tehdyt hampurilaiset ovat parasta. Pihvit teen myös yleensä itse, mutta nyt kokeiltiin grillitassuja, jonka takia sämpylätkin piti muotoilla pitkulaisiksi.
Hampurilaissämpylät
2 dl vettä
4 rkl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria
Sekoita kaikki, ja anna seistä 5 min.
8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
3 rkl pehmeää voita
Nypi sekaisin. Lisää nypityt jauhot ja 2 kevyesti vatkattua munaa nesteen joukkoon. Anna nousta 1-2 h. Leivo sämpylöiksi (tein 6 isoa sämpylää, jos on pieniä pihvejä, tästä tulee 10 sämpylää), ja anna nousta 1-2 h. Voitele munalla, päälle voit ripotella seesamin siemeniä. Paista 200 asteessa n. 10-15 min.
Täytteeksi pihvin lisäksi ehdottomasti kurkkusalaattia, cheddar-juustoa, paistettua munaa ja paholaisen hilloa. Muut lisukkeet oman maun mukaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti