maanantai 16. kesäkuuta 2014

Hampurilaisia




Itse tehdyt hampurilaiset ovat parasta. Pihvit teen myös yleensä itse, mutta nyt kokeiltiin grillitassuja, jonka takia sämpylätkin piti muotoilla pitkulaisiksi.

Hampurilaissämpylät

2 dl vettä
4 rkl maitoa
2 tl kuivahiivaa
2 rkl sokeria

Sekoita kaikki, ja anna seistä 5 min.

8 dl vehnäjauhoja
1,5 tl suolaa
3 rkl pehmeää voita

Nypi sekaisin. Lisää nypityt jauhot ja 2 kevyesti vatkattua munaa nesteen joukkoon. Anna nousta 1-2 h. Leivo sämpylöiksi (tein 6 isoa sämpylää, jos on pieniä pihvejä, tästä tulee 10 sämpylää), ja anna nousta 1-2 h. Voitele munalla, päälle voit ripotella seesamin siemeniä. Paista 200 asteessa n. 10-15 min.

Täytteeksi pihvin lisäksi ehdottomasti kurkkusalaattia, cheddar-juustoa, paistettua munaa ja paholaisen hilloa. Muut lisukkeet oman maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti