sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kasvisruokaa

Ehti tämän viikonlopun aikana kokkailla kotonakin.


Jostain syystä en enää osaa tehdä pakasteranskalaisia. Ne jäävät aina raaoiksi, lötköiksi tai muuten vain ällöttäviksi. Olenkin siirtynyt bataattiranskalaisiin. Bataatti kuoritaan ja suikaloidaan sopiviksi paloiksi. Kulhossa sekoitetaan suikaleet, öljy, suolaa, paprikajauhetta ja cayennepippuria. Paistetaan uunivuuassa n. 200 asteessa niin kauan, että ne ovat rapeita tai edes vähän mustuneita.


Bataattien kanssa tarjotaan auradippiä. Kermaviiliä ja murustettua aurajuustoa (seassa saa olla isojakin paloja) sekoitetaan sopivassa suhteessa. Taivaallista!


Tänään lisukkeena oli vielä porkkana-korianteripihvejä.

4 isoa porkkanaa
1 sipuli
2 munaa
1,5 dl parmesaaniraastetta
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl ruokakermaa
nippu tuoretta korianteria
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli ja korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja ja kananmunaa, mikäli pihvit eivät meinaa pysyä kasassa. Paista meko kuumalla pannulla öljyssä ohuita, rapeapintaisia pihvejä.

Pihvien ohje Kotivinkistä 11/2013.

Onneksi lapset eivät tykänneet mistään. Jäipä enemmän aikuisille.

1 kommentti:

  1. Haha, ajattelinkin, että olispas herkkua, jos vaan sattuis tykkäämään korianterista... Näin siis tämä aikuinen.
    Kiitos bataatti-vinkistä, teen useinkin porkkana-bataatti-uunikasviksia, mutta bataatit on olleet varmaan liian ohkaisia, kun palavat ennenkuin porkkanat on lähellekään kypsiä.

    VastaaPoista