sunnuntai 3. elokuuta 2014

Se kaalisalaatti.


Tämän kesän hittisalaatti tehdään kaalista. No, joka vuosi se tehdään kaalista, mutta nyt olikin vähän erilainen resepti. Raaka-aineet ovat varsin tavallisia, mutta juju onkin niiden yhdistelyssä.

500 g kaalia
0,5 dl etikkaa
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
4 dl maustamatonta jugurttia
valkosipulinkynsiä maun mukaan

Suikaloi kaali. Sekoita etikka, sokeri ja suola keskenään ja kaada kaalisilpun sekaan. Laita kaikki kannelliseen astiaan, ja ravista. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

Sekoita maun mukaan murskattuja valkosipulin kynsiä jugurttiin ja anna maustua jääkaapissa. Laita kastike kaalin sekaan juuri ennen tarjoilua.

Käy kaiken kanssa.

3 kommenttia:

  1. Naminaminami! Kauankohan tämä säilyis jääkaapissa? Ootte tietty syöny heti, mutta meikäläisen taloudessa pitää varmaan muutenkin puolittaa annos ;)
    M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se ehkä pari päivää säilyy, saattaa jonkin verran irrota nestettä, jos kauan säilöö. Mäkin teen puolikkaan annoksen, riippuen aina siitä, paljonko kaalia on jäljellä!

      Poista
  2. Tätä pitää kokeilla! Mulla onkin juuri jättikaali kaapissa, olen miettinyt mihin laitan loput kun kaikki ei mitenkään mahdu keittokattilaan. Kiitos :)

    VastaaPoista