keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Pataleipä



Maailman parasta leipää! Olen oppinut, että mitä yksinkertaisempi taikina ja mitä pidempi kohotusaika, sitä maukkaampi leipä. Pitkällä kohotusajalla olevat taikinat ovat äärimmäisen käteviä arjessa, taikinan voi tehdä viimeisenä illalla ja leipoa leiväksi seuraavana päivänä töiden jälkeen. Ja se maku.. Kannattaa kokeilla!

Pataleipä

2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
3,5 dl reilusti kädenlämpöistä vettä

Sekoita ainekset isossa kulhossa ja jätä nousemaan leivinliinan alle 12 - 18 tunniksi.



Kohoamisen jälkeen kumoa leivinalustalle, muotoile kevyesti ja anna nousta vielä 30 min. Kuumenna sillä välin kannellista uunipataa (itse suosin valurautaisia) 225 asteessa saman verran. Laita taikina kuumaan pataan ja paista kansi päällä 30 min. Ota sen jälkeen kansi pois ja paista vielä 15 min.


Alkuperäinen ohje on täältä ja resepti on kiertänyt laajalti blogimaailmassa. Itse olen tehnyt tätä leipää jo jonkin aikaa, ja aina se on yhtä hyvää.

1 kommentti: