Tein joulun alla ensimmäistä kertaa itse sinappia. Tämä oli niin hyvää, että se hupeni kinkun kanssa alta aikayksikön, ja vaikka kinkku on loppunut jo aikoja sitten, himo tähän on säilynyt. Pitäisi tehdä toinenkin satsi.
Jallusinappi
1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
½-1 dl tummaa siirappia
1 tl perunajauhoja
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1/4 dl omenatuoremehua
1 tl omenaviinietikkaa
3 rkl *Jaloviinaa (tai maun mukaan)
Sekoita kattilassa kaikki kuivat aineet. Lisää
joukkoon muut aineet, paitsi Jaloviina. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä
sekoittaen ja anna kiehahtaa, sinappi paksunee melkoisesti tässä vaiheessa.
Maistele seosta, lisää tarvittaessa siirappia taittamaan makua - lopputuloksen
pitäisi olla hieman makea. Mausta jäähtynyt sinappi Jaloviinalla (maistele,
laita maun mukaan eli reilusti) ja sekoita kunnolla. Sinappi notkistuu Jallun
lisäämisen ansiosta, mutta tukevoituu taas jäähtyessään. Lusikoi sinappi
kiehuvassa vedessä kuumennettuihin ja hyvin valutettuihin purkkeihin, kierrä
päälle keitetyt kannet. Puhdista purkkien ulkopinnat. Anna maustua jääkaapissa
pari kolme päivää ennen tarjoilua. Koristele purkit ja anna lahjoiksi tai
nautiskele itse.
Ohje täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti