sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Sinappia


Tein joulun alla ensimmäistä kertaa itse sinappia. Tämä oli niin hyvää, että se hupeni kinkun kanssa alta aikayksikön, ja vaikka kinkku on loppunut jo aikoja sitten, himo tähän on säilynyt. Pitäisi tehdä toinenkin satsi.

Jallusinappi

1 dl sinappijauhetta

1 dl sokeria

½-1 dl tummaa siirappia

1 tl perunajauhoja

1 dl kuohukermaa

2 kananmunaa

1/4 dl omenatuoremehua

1 tl omenaviinietikkaa

3 rkl *Jaloviinaa (tai maun mukaan)

Sekoita kattilassa kaikki kuivat aineet. Lisää joukkoon muut aineet, paitsi Jaloviina. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä sekoittaen ja anna kiehahtaa, sinappi paksunee melkoisesti tässä vaiheessa. Maistele seosta, lisää tarvittaessa siirappia taittamaan makua - lopputuloksen pitäisi olla hieman makea. Mausta jäähtynyt sinappi Jaloviinalla (maistele, laita maun mukaan eli reilusti) ja sekoita kunnolla. Sinappi notkistuu Jallun lisäämisen ansiosta, mutta tukevoituu taas jäähtyessään. Lusikoi sinappi kiehuvassa vedessä kuumennettuihin ja hyvin valutettuihin purkkeihin, kierrä päälle keitetyt kannet. Puhdista purkkien ulkopinnat. Anna maustua jääkaapissa pari kolme päivää ennen tarjoilua. Koristele purkit ja anna lahjoiksi tai nautiskele itse.
 
Ohje täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti