keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Muffinsseja


Lapset tykkäävät leipoa. Yleensä valitsen yhden kaveriksi leipomaan, ja tänään vuoro osui esikoiselle, kun mietittiin, mitä syötäisiin iltapalaksi, kun keskari oli kaverisynttäreillä. Esikoinen halusi muffinseja ja päädyimme banaanimuffinseihin, kun mustikat eivät tytölle kelvanneet. Onneksi tämä ohje on siitä loistava, että "täytteet" voi soveltaa maun ja kaapista löytyvien ainesten mukaan. Yleensä teemme näitä mustikoilla, mutta myös pätkispalat ripauksella kaakaojauhetta ovat erinomaisia. Banaani toimi yhtä hyvin. Tuoreista mansikoista tulee myös ekstraherkullisia!

Muffinsit

3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3 dl mustikoita (tai pätkispaloja, korvaa silloin 0,5 dl vehnäjauhoista kaakaojauheella. Me käytimme tällä kertaa yhden banaanin: puolikas muussattuna ja toinen puolikas paloiteltuna pieniin paloihin)
1 dl maitoa
1 dl sulaa voita
2 munaa

Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Et tarvitse sähkövatkainta vaan nämä voi sekoittaa vaikka puuhaarukalla. Jaa muffinsivuokiin (tulee 12 kpl) ja paista 200 asteessa noin 15 min. Helppoja, nopeita, käteviä ja hyviä!

Olin tänään kouultuksessa työn puolesta ja pääsin kotiin hieman aikaisemmin kuin yleensä. Oli outoa olla kotona eri aikaan, mutta jäi hyvin aikaa leipoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti