Tein joulun alla ensimmäistä kertaa itse sinappia. Tämä oli niin hyvää, että se hupeni kinkun kanssa alta aikayksikön, ja vaikka kinkku on loppunut jo aikoja sitten, himo tähän on säilynyt. Pitäisi tehdä toinenkin satsi.
Jallusinappi
1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
½-1 dl tummaa siirappia
1 tl perunajauhoja
1 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
1/4 dl omenatuoremehua
1 tl omenaviinietikkaa
3 rkl *Jaloviinaa (tai maun mukaan)
Sekoita kattilassa kaikki kuivat aineet. Lisää 
joukkoon muut aineet, paitsi Jaloviina. Kuumenna seosta koko ajan vispilällä 
sekoittaen ja anna kiehahtaa, sinappi paksunee melkoisesti tässä vaiheessa. 
Maistele seosta, lisää tarvittaessa siirappia taittamaan makua - lopputuloksen 
pitäisi olla hieman makea. Mausta jäähtynyt sinappi Jaloviinalla (maistele, 
laita maun mukaan eli reilusti) ja sekoita kunnolla. Sinappi notkistuu Jallun 
lisäämisen ansiosta, mutta tukevoituu taas jäähtyessään. Lusikoi sinappi 
kiehuvassa vedessä kuumennettuihin ja hyvin valutettuihin purkkeihin, kierrä 
päälle keitetyt kannet. Puhdista purkkien ulkopinnat. Anna maustua jääkaapissa 
pari kolme päivää ennen tarjoilua. Koristele purkit ja anna lahjoiksi tai 
nautiskele itse.
Ohje täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti